Pärnävaaran reitit

30.5.2021

30.5.

Alamäkipyöräilyn reitistö Pärnä Bike Park on nyt valmis ja käytettävissä!

Pärnä Bike Parkin valmis kartta ja muuta tärkeää tietoa alueella liikkumiseen löytyy nyt  www.liperi.fi/kinttupolut.

Pärnä Bike Park on Liperin kunnan ylläpitämä kaikille avoin alamäkipyöräilyalue Pärnävaaralla.

Reittejä on neljä: Enska, Deehoo, Ränni ja Käärme. Jokaiselle löytyy jotain taitojen ja innostuksen mukaan! Nousureitit sijaitsevat Pärnävaaran urheilukeskuksella (Pärnävaarantie 32) ja Pärnävaaran kodalla (Urheilutie 5a).

Pärnä Bike Park sijaitsee osittain Pärnävaaran luonnonsuojelualueella. Liiku Bike Parkissa suojelualueella vain merkityillä ja rajatuilla reiteillä. Eliöstön vahingoittaminen, maa- ja kallioperän muokkaaminen, kaivaminen ja vahingoittaminen sekä rakennelmien tekeminen on kielletty.

Pärnä Bike Park on valmistunut yhteistyössä Joensuun Pyöräilijät ry:n kanssa. Suunnittelu ja toteutus on tehty Joensuun seudun Leader:in myöntämän hankeavustuksen ja Liperin kunnan oman rahoituksen avulla.


24.5.
Pärnällä tapahtuu. Melkein saatiin lautamutka valmiiksi viikonlopun aikana. Hyvin oli talkoohenkisiä tyyppejä läpi viikonlopun tekemässä duunia. Kiitos siitä!

Nousureittiä on sorattu ja täryytetty. Ränni on haravoitu ja täryytetty irtosorasta. Deehoo on saanut lautamutkan (pikkusen vajaaksi jäi kun materiaali loppui). Ja muuta pientä sipistelyä. Opasteet ja muut turvallisuusasiat Liperin kunta hoitaa lähiviikkoina kuntoon. 

Enduro, ränni ja käärme ajettavissa. Deehoo toistaiseksi vielä kiinni. 

Eli kohta on valmista ;)


5.5.
Reittejä työstetään parhaillaan koneilla. Niitä voi ajaa iltaisin mutta ne ovat osittain pehmeitä (enduron loppu) ja sorakasoja siellä täällä reitin varrella. Suljetut reitit/pätkät merkataan nauhoin.

3.5.
Loppuviikosta ke-pe koneita töissä virastoaikaan, vältä liikkumista reiteillä! Toukokuun ajan kannattaa olla hoksottimet muutenkin auki, reittejä rakennetaan.  
- Talkoista tiedotellaan lähilaikoina, arviolta tulevana viikonloppuna löytyisi jo reitin täryyttystä ja muuta mukavaa. 

2.5.2021
Pärnän alamäkireitit heräilee jälleen henkiin lumisen talven jäljiltä. Porukkaa on jo käynyt ajelemassa, yläosassa on vielä hiukan lunta. 
- Myös talkooporukka on saanut suunnitelmat projektin puitteissa lähes valmiiksi. Toukokuun aikana olis tarkoitus saada reitit siihen malliin että ne voidaan oikeasti avata kaikelle kansalle opasteineen kaikkineen.

29.10.
Lauantaina 31.10. klo 11-> Pärnällä reittien kunnostus/viimeistely talkoot. Joten välttäkää reiteillä ajamista ko. päivänä. Siellä on koneita, työvälineitä ja talkoolaisia pitkinpoikin.

25.10
Pistetään vielä lauantaille (31.10.) klo 11->  talkoot pystyyn, ennen kuin talvi tulee: 
- Enskan uudet loppumutkat kaipaa mursketta, muotoilua ja täryytystä. 
- Rännin (eesy) tukirakenteiden vahvistaminen muutamista kohtaa. 
- Deehoon uuden matalan mutkan jatkaminen. 

Omat hanskat ja lapiot mukaan. 
---
18.10.
Ja Pärnän hommat etenee isolla höyryllä. Uusi pätkä on nyt muokattu ja täryytetty kokonaisuudessaan. Ensimmäiset testikuskit ovat jo päässeet testaamaan kokonaisuutta. Mutkat ovat vielä joistain kohdista pehmeitä, täryllä ei vaan päässyt joka paikkaan. Reitti ei ole siis valmis, joten ajelkaa pehmeästi ja välttäkää lukkojarrutuksi. Nyt reitillä on hyvää aikaa painua ja kovettua talven ajan. Tavoitteena on saada kaikki mutkat viimeisteltyä keväällä ja reitti virallisesti auki.

---

15.10.
Talkoot Perjantaina (16.10.) klo 10-18 
ja Lauantaina (17.10.) klo 10-18. 
Tarvitset hanskat ja kumikengät. Jos löytyy rautaharava tai lapio, niin ota mukaan! 

---

13.10. Torstaina (15.10.) talkoot klo 14 ->. Tarvitset hanskat ja kumikengät. Jos löytyy rautaharavaa niin ota mukaan! Lapiokin käy muttei ole niin kätevä. Ainakin mutkien muokkausta tarjolla.

---

7.10. Perjantaina 9.10. alkaen on pärnällä kaksi työkonetta tekemässä reittejä. Tämä työvaihe kestää 1-2 viikkoa, joten hoksottimet auki kun liikutte alueella.

Perjantaina aloitellaan vanhan DH reitin yläosasta, jonne rakennetaan pari isoa bermiä. Reitti suljettu siltä päivältä, mutta viikonloppuna sen pitäisi olla jo ajokunnossa.

Syyslomaviikolla koneet ovat uuden reitin kimpussa. Mutkien muokkausta ja soranlevitystä. Tämän jälkeen päästään lapio ja kottikärryhommiin.

---

4.10. DH:n välipätkälle syntyi matala ja pitkä soratuenta ja sen jälkeinen suora ennen kalliota sai muutaman pienen kummun. Niistä pystyy treenaamaan vaikka manuttamista tai pumpata vauhtia tms. Sorat on kyllä täryytetty alustavasti, mutta mutka on vielä hiukan pehmyt. Näitä pohjia sitten muokkaillaan ensi keväänä ajokokemustan pohjalta.

DH:n alahyppyrin puunokkaa hitusen nostettiin sekä alastuloa muotoiltiin ja tehtiin siitä pitempi. Nyt siinä on kunnon murske, joka vielä viimeistellään pienemmällä koneella ja hienommalla matskulla. Mutta täysin ajokunnossa jo nyt.

Sorakasat siirtyvät kauhakuormaajalla taas lähemmäs mutkia. Ensi Perjantaina alkaakin koneilla mutkien muokkaamiset.

Että semmoista tälläkertaa. Käykäähän ajamassa.
---
1.10. Nyt antaa koneiden tehdä hommia reitillä. Parin viikon päästä on mahdollisesti soran siirtoa ja levitystä tiedossa. 

Olisi hienoa jos saataisiin uusi reitti sorastettua ja muotoiltua ennen talvea ja jopa koeajettua. Reitti saisi sitten rauhassa painua talven ajan.

Kiitos oikein paljon tähän mennessä mukana olleille! Vielä ehtii mukaan, jokainen tunti vie projektia eteenpäin.

---

Kokoontumiset varastokopilla (enduro reitin vieressä), jonne pääsee kätevästi pärnävaaran tien kautta. Googlemaps linkki.

---

T. Sami Sapa Korhonen, 0505207606 

Joensuun pyöräilijöillä on vakuutus, joka kattaa talkootyöt: https://pyoraily.fi/suomenpyoraily/vakuutukset-jasenseuroille/