Pärnävaaran suunnitelmia

9.9.2020

Kuten useimmat ovat jo kuulleet vastaa JoensPy Pärnävaaran vanhojen alamäkireittien kunnostamisesta ja uusien reittien rakentamisesta Liperin Polkua pyörille -hankkeessa. Olimme jo keväällä hankkeen mukana tekemässä asiantuntijahommia alueen reittien suhteen. Nyt ollaan päästy suunnittelupöydältä eteenpäin.

Maastoon on pienellä ydinporukalla raivattu ja kepitetty uutta reittiä (työnimi Eesy), purettu, kiroiltu ja taas linjattu uudestaan. Nyt alkaa näyttää hyvältä. Reittiin tehdään kaikki mutkat sorasta n.50-100 cm korkuisina, eli mahtavia bermejä tiedossa. Loppuosaan tulee vielä helpotettu reitti Super Eesy, jossa korkeusero on maltillisempi ja mutkat vähän helpompia. Aivan Pärnävaaran laella oleviin reitteihin ei kosketa, ne ovat luonnonsuojelualueella.

Vanhoihin reitteihin tulee myös pieniä päivityksiä, jotta saadaan hyödynnettyä koko reittien potentiaali. Reittien luonteet (DH ja enduro) pyritään pitämään kuitenkin alkuperäisen kaltaisina. Näin saadaan ensi kevääksi neljä laadukasta alamäkireittiä Pärnävaaralle, jolloin uskallamme nimittää sitä jopa Bike parkiksi.

Karkea aikataulu etenee JoensPyn näkökulmasta suunnilleen näin:

  • Reittien merkkaus maastoon ja bermien korot (vk 36-38)
  • Raivausta, maan kuoriminen ja puurakenteiden rakentaminen (vk 38-40)
  • Soran levittäminen reitille ja bermien muotoilu konetyöllä (vk 39-42)
  • Bermien viimeistely käsityönä (vk 42->)
  • Reittien muotojen viimeistelyt ja päällystys kivituhkalla (vk 43 - kevät 2021)

Eli talkoita tiedossa, ilmoitellaan niistä myöhemmin facebookissa ja www-sivuilla. 

Kaikki tämä saadaan aikaiseksi Joensuun kaupungin luvilla, Liperin kunnan ja Joensuun seudun Leaderin rahoituksella, seuran työllä sekä Elyltä haettavalla poikkeusluvalla. 

Aiheesta lisää: https://www.liperi.fi/-/kinttupolkujen-maastotyot-alkavat