PKS MTB-koulu 2023

29.4.2023

Mukavaa, hauskaa ja pyöräilytaitoja kehittävää toimintaa. Luomme yhdessä liikkumisen iloa!


Joensuun Pyöräilijät järjestää myös vuonna 2023 lasten- ja nuorten MTB-koulun. MTB-koulu on tarkoitettu pääsääntöisesti harrastusta vasta aloitteleville 8-14 vuotiaille pyöräilijänaluille. MTB-koulu jakautuu kevät- ja syysosioon, jotka molemmat sisältävät viisi ohjattua ajokertaa, eli yhteensä kymmenen ajokertaa. Jokaisen ajokerran kesto on noin 1,5h, poislukien kevään aloituskerta 16.5.2023. 


Vuoden 2023 uutuutena mahdollistetaan osallistuminen ilmaiseksi MTB-koulun kahdelle nuorelle, josta iso kiitos kuuluu meidän yhteistyökumppaneille Pohjois-Karjalan Sähkölle ja Pyörävarikko-Joensuulle. Joensuun Pyöräilijät antaa kahdelle osallistujalle kesäkauden 2023 ajaksi käyttöön maastopyörän ja kypärät, joka mahdollistaa harrastamisen ilman, että kustannukset nousevat liian suuriksi.


Saimme positiivista palautetta viime vuoden toiminnastamme, jonka perusteella olemme kehittäneet toimintaa vielä tälle vuodelle toteavat MTB-koulun suunnittelusta vastanneet Heidi Laakkonen ja Sami Tivonen. On myös hienoa, että olemme saaneet mukaan sitoutuneita ohjaajia sekä yhteistyökumppaneita, joiden avulla on mahdollistettu osallistuminen myös kahdelle pyöräilijän alulle, joille se ei olisi muuten ollut mahdollista. Tämä on erityisen tärkeää, koska harrastamisen kustannukset ovat olleet vahvassa nousussa viimeiset vuodet ja haluamme tehdä töitä sen eteen, että harrastamisen kustannukset eivät karsisi lapsia pois kertoo Sami Tivonen. 


MTB-koulussa käydään läpi kattavasti maastopyöräilyn perusteet aina pyörän käsittelystä maastopyöräilyn etikettiin, joiden avulla harrastuksessa pääsee hyvään alkuun. Tavoitteena on, että kaikilla on mukavaa ja siinä ohessa myös pyöräilytaidot kehittyvät.


Tarkemmat tiedot, aikataulut sekä ilmoittautuminen löytyvät MTB-koulun sivulta.