Lasten- ja nuorten MTB-Koulu 2022

26.4.2022

Joensuun Pyöräilijät järjestää vuonna 2022 lasten- ja nuorten MTB-koulun Lykynlammella, joka on tarkoitettu pääsääntöisesti harrastusta vasta aloitteleville 8-14 vuotiaille pyöräilijänaluille. MTB-koulu jakautuu kevät- ja syysosioon, jotka molemmat sisältävät viisi ohjattua ajokertaa. Jokaisen ajokerran kesto on noin 1,5h, poislukien kevään aloituskerta 11.5.2022. MTB-koulussa käydään läpi kattavasti maastopyöräilyn perusteet aina pyörän käsittelystä maastopyöräilyn etikettiin, joiden avulla harrastuksessa pääsee hyvään alkuun. Tavoitteena on, että kaikilla on mukavaa ja siinä ohessa myös pyöräilytaidot kehittyvät.


Lasten- ja nuorten maastopyöräily on ollut valtakunnallisesti vahvassa nosteessa viimeisten vuosien aikana. Myös Joensuun Pyöräilijöiden matalan kynnyksen maastolenkeillä on näkynyt nuorempia harrastajia ja meille on tullut viimeisten vuosien aikana kyselyjä lasten- ja nuorten toiminnan laajentamiseen liittyen, toteaa Joensuun Pyöräilijäiden puheenjohtaja Leo Juvonen. Juvosen mukaan Joensuun Pyöräilijät on halunnut jo usean vuoden ajan viedä eteenpäin myös lasten ja nuorten pyöräilytoimintaa, koska sille on kysyntää ja nyt maakunnan ainoana pyöräilyn erikoisseurana koimme, että nyt siihen on hyvä tilaisuus. Koulutimme viime syksynä neljä maastopyöräilyn alkeisohjaajaa, joiden osaamista pääsemme nyt hyödyntämään.


On hienoa, että olemme saaneet MTB-Koulun suunnitteluun ja toteutukseen taustatukea myös sidosryhmiltä, kertovat MTB-koulun suunnitelusta vastanneet Heidi Laakkonen ja Sami Tivonen. Ensimmäisellä ajokerralla mukana on Pyörävarikko Joensuu, joka tarkastaa kaikkien osallistujien menopelien kunnon, jotta pyörät pyörivät ilman ongelmia. Mukana mahdollistamassa MTB-Koulua ovat myös seuran tukijat Heikkinen Yhtiöt ja Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy.


Tarkemmat tiedot, aikataulut sekä ilmoittautuminen löytyvät MTB-koulun sivulta.