Joensuun Pyöräilijöille kaksi mitalia maastopyöräilyn SM-kisoista Inarista

11.7.2021

Joensuun Pyöräilijöille kaksi mitalia maastopyöräilyn SM-kisoista.

Vuoden ensimmäiset maastopyöräilyn SM-kisat ajettiin maratonmatkan, eli XCM:n osalta, Inarissa. Kuuma ja teknisesti sekä fyysisesti haastava 12,5km reitti erotteli jyvät akanoista.

N12-sarjassa Lumia Laakkonen oli totutun vahva ja hallitsi 12,5km pituista kisaa heti lähdöstä alkaen. Maalissa kaulaan ripustettiin palkintona SM-kulta. Vauhti oli sen verran reipasta, että sillä olisi ollut mitaleilla myös N14-sarjassa.

M14-sarjan 25km kilpailussa Saku Reijonen aloitti ensimmäisen kierroksen rohkeasti ja oli pitkään kiinni pronssimitalissa. Toisella kierroksella tuli kuitenkin harmittava kontakti kilpakumppanin kanssa jonka seurauksena Reijonen kaatui. Tässä yhteydessä myös prossimitali pääsi karkuun, lopulta eroa mitaliin jäi noin 50 sekuntia. Neljäs sija on kuitenkin hyvä suoritus ja jättää nälkää ensi vuoden mitalijahtiin.

M16-sarjassa ensimmäistä vuotta ajaja Otso Laakkonen yllätti positiivisesti hyvällä vauhdillaan. Laakkonen kamppaili 25km matkan loppupuolella tiukasti hopeamitalista Akseli Pesun kanssa. Sinnikkyys ja kova yritys palkittiin, kun aivan kilpailun loppumetreillä Laakkonen sai revittyä neljän sekunnin eron Pesuun. Lopputuloksena hopeamitali hiukan yli minuutin erolla voittajaan.

Joensuun Pyöräilijät onnittelee kaikkia hienoista suorituksista!