Maakuntapäivä 2023

Pyörällä ristiin rastiin

Pyörällä ristiin rastiin on viikon mittainen pyöräilytapahtuma Pohjois-Karjalan maakuntapäiville, jonka teema tänä vuonna on "Lähde Liikkeelle". Aloitus on sunnuntaina 13.8. ja päätöstapahtuma lauantaina 19.8.

Alkuviikko 13.8-18.8

Pyöräsuunnistusta

Erilaisia suunnistusreittejä tulee olemaan auki sovelluksessa 13.8.-18.8. 

Reitit ovat eri pituusia ja soveltuvat eri käyttäjille, niin maastossa kuin kaupunkiajelulle. Toiset sopivat myös perheen pienemmille, toiset urheilullisimmin suorituksiin hakeville. Suunnistukseen käytetään siihen tarkoitettu alypehelimen sovelluksen.

Ohjeistus

Sunnuntaina 13.8. saat opastusta sovelluksen käyttöön ja suunnistuksen toimintaan Joensuun Areenan Voitto-kokoushuoneelta kello 13 ja 16 välisenä aikana. Sieltä saa myös printattuja karttoja, mikäli et omia älylaitetta 

Osallistumalla pyöräsuunnistukseen voit myös osallistua arvontaan. Arvonta tapahtuu 19-8- päätöstapahtuman aikana

Kaikki päivitetty materiaali, kuten reittien kuvaukset ja sovelluksen kyttöohjeet löytyy vapaasti ja kootusti linkistä, jossa kätevästi QR-koodia luettavaksi. Alasivulta löytyy samat tiedot.

Matalan kynnyksen lenkit

Maantiellä. Tiistaina 15.8, lähtö kello 17.00 Areenan edestä. Kierretään rauhallisesti, n. 25-27 km/h Puntarinkoskentien, Kuurnan ja Karsikon kautta lenkki Pysähdys haamupyörän kohdalla. Alussa ohjeistusta ryhmässä ajoon. Säävaraus, ei ajella sateessa. 

Päätöstapahtuma  

Lykynlammella lauantaina 19.8 klo 11.00-15.00

Matalan kynnyksen lenkkejä

Ohjaajan mukaan pääsee kokeilemaan uusia polkuja rauhallisen tahdin. Matalakynnyslenkillä opitaa uusia reittejä ja taitoja osallistujen tason mukaan. Kaikki on tervetullut, ketään ei jätetä.

Matalan kynnyksen lenkit lähtevät ylämajan edestä seuraavasti:

  • Gravel, yleinen, klo 11.10-12-45
  • Gravel, naisten lenkki, klo 11.10-12.45
  • Maastopyörä, keskivaikea, sisältää nousumetrejä ja lyhyitä teknisiä pätkiä, klo 11.20-12.30
  • Maastopyörä, helppo, lapsillekin sopiva, klo 13.00-14.00

Pyöräilymessut

Alueen yrityksiä ja palvelun tarjoajia on esillä. Mahdollisuus kokeilla tai vuokrata mm. sähköpyöriä

Mukana:

Pyörävarikko

Niekka

EastMX

Urheiluvälineiden pihakirppis (säävaraus)

Onko varasto täynnä urheiluvälineitä vailla käyttöä? Vai etsitkö omalle pyörälle varaosia? Puuttuuko uudelta koululaiselta suksia tai luistimia? 

Vilttikirppiksen periaatteella voit tulla myymään urheiluvälineita, -varusteita tai liikuntaan liittyviä esineitä.

Tapahtumaan tulee liikumaan liikunnasta kiinnostuneita perheita ja harrastajia, se on erinomainen paikka, jos haluat päästä eroon ylimääräisestä tai löytää aarteita! 

Luento

Harkitsetko pyöräilyä vakavammin? Harrastatko tai kiinnostaisiko sinua harrastaa tavoitteellisemmin? Pyörällä ristiin rastiin tapahtumassa on tarjolla huipputason tietämystä harjoittelemiseen. 

Klo 13.30: “Kestävyysurheilijan ravitsemus - millä on merkitystä”. Luennoitsijana Jaakko Mursu, FT, Dosentti, laillistettu ravitsemusterapeutti, urheiluravitsemuksen asiantuntija. Jaakolla on yli 20 vuoden kokemus tutkimuksesta, opetuksesta, ohjauksesta ja muusta asiantuntijatyöstä. Hän työskentelee mm. Urheilumehiläisessä ja Kuopion alueen ja Joensuun urheiluakatemioissa. Jaakko on myös tuonut Joensuun Pyöräilijöille pronssimitalin viime SM-kisoista M50 sarjassaAmmattilaisten pitämiä luentoja tavoitteliseen harjoitteluun 

Suunnistusrasteja

Vain tämän päivän saattavilla rastiverkosto Lykynlammen maastossa, sekä perheen pienemmille että vaativimmille kuskeille. Rastit ovat saattavilla aamusta kello 9.00 alkaen kello 14.00 asti.

Pikahuoltopiste

Pientä pyörähuoltoa ja neuvoa tarjoa Pyörävarikko

Valokuvia

Kahviossa Jarno Artikan pyöräilyaiheisia valokuvia 

Arvonta

Palkintoja arvotaan suunnistusrasteja suorittaneien ajaajien kesken. Palkinot jaetaan läsnäoleville kello 14.45-15.00