Tahko MTB, XCM SM-kisat

1.7.2023

Tänään ajettiin vuoden suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB, jonka yhteydessä kisattiin myös maratonmatkojen, eli XCM:n, SM-mitaleista. Olosuhteet tekivät päivästä hyvin raskaan ja haasteellisen, mutta silti Joensuun Pyöräilijöillä oli erittäin onnistunut päivä monessa eri sarjassa.

Fatbike-sarjassa Mikko Mustonen kaahaili ylivoimaiseen voittoon 60km matkalla, jota oli metsästetty jo monta vuotta. Miesten yleisessä sarjassa 120km matkalla Veikko Sevrjukov ajoi SM-kisan sijalle 21.

Nuorten sarjoissa oli kahden SM-mitalin päivä. M14-sarjassa Konsta Malinen ajoi vahvasti 25km matkan alusta loppuun ja pitkän taistelun jälkeen kaulaan pujotettiin SM-hopeaa. Myös Eeli Ikonen ajoi vahvasti M14-sarjassa ollen viides jääden vain alle kaksi minuuttia mitalista. M12-sarjassa Arttu Malinen selvisi maaliin haasteellisen 25km kisan jälkeen ja se palkittiin SM-pronssilla. M16-sarjassa ensimmäistä vuotta ajava Saku Reijonen oli 48km matkalla sijalla 11.

Joensuun Pyöräilijät onnittelee lämpimästi kaikkia mitalisteja sekä Tahkolle osallistuneita!